Dé nieuwe en unieke vaar- en eetbeleving in Fryslân

Het verhaal van de sloep:

We hebben grootse plannen met de sloep dus we gaan niet zachtzinnig te werk bij de restauratie. Een deel van de authentieke uitstraling zal natuurlijk bewaard worden, maar één en ander zal een stuk comfortabeler worden om er ontspannen mee te kunnen varen.

De eerste actiepunten zijn onder andere het verwijderen van onnodige zaken en ander sloopwerk en het eerste schilderwerk. De prachtige, oude, luchtgekoelde Lister motor (die nog prima werkte!) heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe 75 pk Volvo-penta 4 cilinder motor en er is extra gewicht ingebouwd om de boot meer diepgang te geven. Ook is er een hekschroef geplaatst om de sloep makkelijker mavouvreerbaar te maken.

De laatste stappen van de restauratie zijn vooral cosmetisch en betreffen de afwerking. Zo krijgt de sloep een mooie lik verf rondom (in de authentieke blauw/grijze marinekleur), worden er comfortabele loungebanken geplaatst en wordt de sloep voorzien van koelkasten. Wanneer Dé Sloep fan Fryslân feestelijk te water wordt gelaten in juni 2014, prijkt de naam van de sloep trots op de boeg. Na een jaar hard werken kunnen we niet wachten Dé Sloep fan Fryslân los te laten op het Friese water.

Dé Sloep fan Fryslân is een unieke beleving op het Friese water. Wil jij hoogwaardig, culinair dineren met tot wel 35 personen in welhaast het allermooiste decor dat je je kunt voorstellen: het Friese waterrijke landschap? Neem contact met ons op of reserveer via onze site www.desloepfanfryslan.nl

Eten en Drinken

Friezen en bourgondiërs? Niet een link die je snel zult leggen. Die eer gaat meestal naar onze landgenoten in het zuiden des lands, maar mogen wij u het tegendeel bewijzen? Hier in Friesland kunnen wij prima genieten van goed eten, goed gezelschap en een drankje op zijn tijd. En aangezien Friezen zich nu eenmaal niets laten vertellen (koppig als we zijn), willen wij jou ook niet opzadelen met allerlei ingewikkelde arrangementen. Hoe je het ook wilt hebben, zo gek als u het maar kunt bedenken, wij regelen het.

Tja, dit klinkt allemaal heel mooi natuurlijk. Maar is dit nog wel betaalbaar dan? Nou, de sloep huur je een dag voor €950,-. Daarnaast kunnen wij een breed scala aan hapjes, drankjes en maaltijden bieden, door gebruik te maken van onze catering-partners. Van simpele hapjes tot een hoogwaardige beleving aan boord of aan de wal. Laat je gedachten de vrije loop of laat ons met een voorstel komen en we zullen er samen prima uitkomen.

Facts & Figures

Lengte: 11 meter
Bouwjaar:
1973
Dienstjaren: 36
Gerestaureerd in: 2013
Ruimte voor: 35 personen
Ligplaats: Langweer

Reserveren is gemakkelijk

U doet er verstandig aan om ruim van tevoren Dé Sloep fan Fryslân te reserveren.

U kunt gemakkelijk telefonisch of via de mail informeren naar de beschikbaarheid, informatie opvragen omtrent culinaire arrangementen of andere bijzonderheden.

Telefoon: 0513-499010
E-mail: info@desloepfanfrysland.nl

Voor meer informatie kijk op onze website www.desloepfanfryslan.nl

Groepsuitjes!

Groepsarrangement De Twirre Watersport

Voor meer informatie over een geslaagde dag...

Naar arrangementen

Occasions

Sloepenshow Langweer

Bekijk het complete overzicht van onze occasions...

Naar de occasions